top of page

Kitsas Pro – Kustannustehokas taloushallinnon ohjelmisto yrityksille ja tilitoimistoilleTässä artikkelissa esittelemme suomalaisen taloushallinnon ohjelmiston nimeltä Kitsas. Kerromme ohjelmisto tarinan ja kuvaamme ohjelmiston ominaisuuksia ja hyötyjä. Onko Kitsas nimensä mukaisesti edullinen? Missä määrin se vastaa pienten yritysten ja tilitoimistojen tarpeisiin?Kitsaan Tarina


Kitsas sai alkunsa joulukuussa 2017, kun ensimmäinen versio Kitupiikki-nimisestä avoimen lähdekoodin kirjanpito-ohjelmasta julkaistiin yhdistyksille. Seuraavana vuonna, kun ohjelman ykkösversio lanseerattiin, Kitupiikillä oli jo satoja käyttäjiä, joista monet olivat yrityksiä. Ilmaisohjelmat.fi valitsi Kitupiikin parhaaksi kirjanpito-ohjelmaksi, mikä osoitti ohjelman suosion ja laadun.


Käyttäjämäärän ylittäessä tuhannen, tehtiin kysely käyttäjien toiveista. Kyselyn tulokset osoittivat, että Kitupiikille oli selkeästi kysyntää. Tämä antoi Kitupiikin kehittäjille sysäyksen suunnitella isompaa uudistusta, jolla ohjelmasta saataisiin entistäkin helpompi käyttää.


Lokakuussa 2019 perustettiin Kitsas Oy turvaamaan ohjelman kehittämistä. Samalla päätettiin tarjota käyttäjille mahdollisuus edistyksellisempiin ominaisuuksiin. Kitupiikki muuttui Kitsaaksi, ja uusi versio julkaistiin syyskuussa 2020.


Olennaisessa roolissa kehitystyön suhteen ovat Kitsaan käyttäjät, joiden tarpeiden pohjalta olennaisimpia kehitystoimenpiteitä tehdään.

Kitsaan luojat ovat yrittäjäpariskunta Heli ja Arto, jotka vannovat käytettävyyden, kustannustehokkuuden ja jatkuvuuden nimiin, joita myös yrityksen arvot tukevat:


· Käyttäjäystävällisyys, lähdemme käyttäjän tarpeista

· Kohtuullisuus, myymme halvalla ja annamme ilmaiseksi

· Kestävyys, otamme ympäristön huomioon tekemällä softaa, joka ei vaadi koneelta liikoja

· Kivuus, haluamme tehdä ohjelmia, joita on kiva käyttää


Syksyllä 2022 Kitsas aloitti yhteistyön Talouden Ohjelmistopalvelut Finland Oy:n, tuttavallisemmin Toffen kanssa. Yhteistyön myötä kehitettiin erityisesti tilitoimistoille ja heidän asiakkailleen tarkoitettu Kitsas Pro-versio. Kitsas Pron julkaisun myötä vuoden 2023 alussa, avattiin Kitsaan käyttäjille myös Kitsas Helpdesk, joka tarjoaa tukea käyttäjille Kitsaan sujuvaan käyttöön.


Kitsaan kehitystyötä tehdään tällä hetkellä erittäin aktiivisesti. Olennaisessa roolissa kehitystyön suhteen ovat Kitsaan käyttäjät, joiden tarpeiden pohjalta olennaisimpia kehitystoimenpiteitä tehdään.


Kitsaan Ominaisuudet


Kitsaasta on olemassa nykyisin käytännössä kaksi versiota; alkuperäinen Kitsas, joka tarjoaa tehokkaan työkalun pienten yritysten ja yhdistysten kirjanpitoon sekä tilitoimistoille tarkoitettu Kitsas Pro.


Kitsas on ystävällinen kirjanpito-ohjelma, joka on suunniteltu erityisesti yhdistyksille, yrittäjille ja yrityksille sekä asunto-osakeyhtiöille. Ohjelma tarjoaa monipuolisia ominaisuuksia, kuten sähköisten tositteiden käsittelyn ja arkistoinnin, sisäänrakennetun laskutuksen ja helpon kohdennuksen kustannuspaikoille ja projekteille.


Kitsas tarjoaa yksittäisille yrityksille mm. pilvitallennuksen, käyttäjätuen sekä lisäominaisuuksia edullisena vuositilauksena. Ohjelma laskee poistot ja jaksotukset sekä muodostaa valmiit tilinpäätösasiakirjat. Lisäksi se analysoi tositteet ja tarjoaa monipuoliset kirjanpidon raportit, kuten pääkirjan, päiväkirjan, taseen ja tuloslaskelman. Halutessaan pieni yritys tai yhdistys voi kuitenkin käyttää Kitsasta myös täysin ilmaiseksi.


Kitsas Pron avulla tilitoimisto voi palvella loppuasiakkaitaan kustannustehokkaasti, olivatpa he perinteisiä tai sähköisiä asiakkaita.

Kitsaan Hyödyt Loppuasiakkaille


Kitsas tarjoaa useita hyötyjä loppuasiakkaille, kuten helppokäyttöisen käyttöliittymän, automatisoidut prosessit ja monipuoliset raportointimahdollisuudet. Ohjelmisto on suunniteltu siten, että se vähentää manuaalista työtä ja tehostaa taloushallinnon rutiineja, säästäen näin aikaa ja resursseja.


Pienelle yhdistykselle tai yritykselle Kitsas onkin toimiva ja kustannustehokas vaihtoehto taloushallinnon pyörittämiseen.


Hyödyt Tilitoimistoille


Kitsas Pro on suunniteltu erityisesti tilitoimistojen tarpeisiin. Sen avulla tilitoimisto voi palvella loppuasiakkaitaan kustannustehokkaasti, olivatpa he perinteisiä tai sähköisiä asiakkaita. Hinnoittelu on myös yksinkertainen ja sopiikin kaikenkokoisille tilitoimistoille.


Kitsas Pro on helppo ottaa käyttöön, ja sen käyttäjä- ja asiakashallinta on yhdistetty yhteen näkymään. Tämä tekee asiakastietojen hallinnasta ja seurannasta vaivatonta. Ohjelma mahdollistaa sähköisten ominaisuuksien hyödyntämisen asiakkaiden tarpeiden mukaan. Voit esimerkiksi käyttää Maventa verkkolaskuyhteyksiä asiakaskohtaisesti sekä hyödyntää tilintoimistovarmennetta alv-ilmoituksien lähettämiseen.


Tilitoimistot voivat myös osallistua aktiivisesti Kitsas Pron kehitystyöhön. Näin varmistetaan, että ohjelma palvelee tulevaisuudessakin juuri tilitoimistojen tarpeita.


Kitsas Pro tarjoaa tilitoimistoille juuri oikeanlaisen palvelukokonaisuuden ilman painetta suurista ohjelmistokustannuksista.

Kitsaan Hinnoittelu


Kuten aiemmin todettu, Kitsas Pron hinnoittelu on tilitoimistolle erittäin selkeä ja yksinkertainen: ensimmäiset 20 asiakaspaikkaa maksavat vain 50 €/kk (alv 0), ja lisäasiakaspaikat tämän jälkeen tarpeen mukaan 2,50 €/kk. Erillisiä käyttäjäveloituksia ei ohjelmalla ole. Mahdolliset tapahtumamaksut verkkolaskujen lähettämisestä ja vastaanottamisesta veloitetaan erikseen kohtuulliseen 0,50 €:n kpl-hintaan.


Kitsas Pron käyttöönottoon tilitoimisto voi halutessaan ostaa erillisen käyttöönottopaketin, jonka kustannus on 100€. Ohjelmisto on kuitenkin tehty niin helppokäyttöiseksi, että sen käyttöönotto omatoimisesti on myös täysin mahdollista.


Kitsas Pro tarjoaa tilitoimistoille juuri oikeanlaisen palvelukokonaisuuden ilman painetta suurista ohjelmistokustannuksista. Se on tilitoimiston oiva työkalu, joka tekee kirjanpidosta ja asiakashallinnasta sujuvaa ja tehokasta.


Yhteenveto


Kitsas on kustannuksiltaan kitsas, mutta ei missään määrin ominaisuuksiltaan kitsas. Päinvastoin, ohjelmisto täyttää suurimman osan pienyrittäjien taloushallinnon ohjelmistotarpeista. Lisäksi nykyinen Kitsas Pro on tilitoimistoille erittäin pätevä työkalu. Se ei yllä suosituimpien ohjelmistojen, kuten Netvisorin, Procountorin tai Fennoan tasolle ominaisuuksiltaan, mutta toisaalta sen ei tarvitsekaan. Monet tilitoimistot ovat valinneet Kitsaan toiseksi järjestelmäksi pienimmille asiakkailleen.


Tulevissa artikkeleissa tulemme mm. vertailemme Kitsasta muihin taloushallinnon ohjelmistoihin.


Mikäli olet kiinnostunut Kitsaasta tai mistä tahansa taloushallinnon ohjelmistosta, voit olla yhteydessä Talouden ohjelmistopalveluihin sähköpostitse tai puhelimitse, tai varata suoraan tapaamisajan ohjelmistokeskustelua varten tästä linkistä – autamme mielellämme!

Comentários


bottom of page