top of page

Taloushallinnon ohjelmistot - hintavertailuMietitkö, mitä sähköinen taloushallinto oikein maksaa? Mikä ohjelmisto sopisi yrityksesi tarpeisiin kaikista parhaiten? Talouden Ohjelmistopalvelut Finland Oy, tuttavien kesken Toffe, toimii taloushallinnon ohjelmistojen ja järjestelmien riippumattomana konsulttina. Me Toffella autamme Teitä löytämään yrityksellenne parhaan ohjelmiston.


Ohjelmistovalinnassa kannattaa kuitenkin huomioida, että kaikki ohjelmistot eivät sovi kaikille. Kustannusten noustessa hintatietoisuus on tärkeää, minkä vuoksi olemmekin koonneet muutaman käytännöllisen esimerkin taloushallinto-ohjelmistojen hinnoista, ilman piilokustannuksia.


Taloushallinnon ohjelmistojen hinnoitteluissa on eroja, mikä tekeekin näiden vertailusta aika ajoin haastavaa. Ohjelmistojen hinnoittelu koostuu tyypillisesti paketin hinnasta, johon lisätään transaktioperusteisia maksuja, joita tulee mm. verkkolaskuista, suorituksista, pankkimaksuista ja palkkalaskelmista. Toffe toimii aina läpinäkyvästi ja avaamme mielellämme hinnoittelua tarkemmin sekä autamme löytämään sopivimman ohjelmistokokonaisuuden tarpeisiinne.


Järjestelmistä lyhyesti:


Tähän vertailuun valitsimme kolme yleisintä ja monilla mittareilla suosituinta taloushallinnon ohjelmistoa sekä yhden niin sanotun vaihtoehtoisen ja kustannustehokkaan ratkaisun.


Netvisor: kokonaisvaltainen sähköisen taloushallinnon ohjelma, jossa hyvät integraatiomahdollisuudet. Sopii niin pienille kuin isommille organisaatioille. Hyvät mahdollisuudet automaatioon ja raportointiin.

Procountor Taloushallinto: sähköisen taloushallinnon järjestelmä, joka mahdollistaa tehokkaan työskentelyn. Mahdollisuus integraatioihin ja hyvä mobiilisovellus.

Fennoa: Moderni sähköisen taloushallinnon järjestelmä, jossa mahdollisuus tehokkaaseen työskentelyyn, sekä integraatiomahdollisuudet. Poikkeaa muista ohjelmista siten, että Fennoan saat vain tilitoimiston kautta.

Kitsas: Pienille yrityksille suunnattu sähköisen taloushallinnon järjestelmä, erittäin kustannustehokas ratkaisu taloushallintoon, mahdollistaen sähköisen taloushallinnon hyödyt. Ei sisällä palkanlaskentaa, kysy ratkaisusta tarkemmin Toffelta.


Hintaesimerkkejä:


Teimme hintavertailun kolmelle erilaiselle ja erikokoiselle esimerkkiyritykselle, havainnollistamaan sitä, kuinka ohjelmistojen hinnoittelut vaihtelevat olennaisesti yrityksen toiminnasta ja sen laajuudesta riippuen.


Yksinyrittäjä (liikevaihto alle 100.000 €) esim. pieni konsultointitoimisto, alihankkija, kuljetusyritys. Ei varastonhallintaa, ei verkkokauppaa, yrittäjän palkka. Yrityksellä vain muutama myyntilasku/kk sekä alle 10 ostolaskua/kk.


Eri ohjelmistojen hinnoittelu:

 • Netvisor Basic: 73,38 €

 • Procountor Taloushallinto Kevyt: 40,03€

 • Fennoa: 59,85 €

 • Kitsas Firma: 16,42 € (ei sisällä palkanlaskentaa)


Keskikokoinen liiketoiminta (liikevaihto 200.000-500.000 €) Esim. isompi konsultointitoimisto, pieni tukkuliike, jälleenmyyjä tai rakennusliike. Ei varastonhallintaa, 2 palkkalaskelmaa per kuukausi. Yrityksellä myyntilaskuja arviolta 10kpl/kk sekä ostolaskuja noin 20kpl/kk

 • Netvisor Core:166,90 €

 • Procountor Taloushallinto Perus: 92,80€

 • Fennoa: 141,85 €

 • Kitsas Firma: 26,42 € (ei sisällä palkanlaskentaa)


Työllistävä yritys (liikevaihto 1.000.000 € asti) esim rakennusliike, tukkuliike, kaupan ala, konsultointitoimisto tai kuljetusliike. 8 palkkalaskelmaa per kuukausi, myyntilaskuja kuukaudessa hieman alle 30, ostolaskuja noin 40kpl.

 • Netvisor Core: 316,26 €

 • Procountor Taloushallinto Perus: 188,44 €

 • Fennoa: 219,70 €

 • Kitsas Firma: 42,92 € (ei sisällä palkanlaskentaa)


Hintaesimerkit on laskettu identtisillä liikevaihto- ja tositemäärillä, jotta vertailtavuus olisi mahdollisimman hyvää eri ohjelmistojen välillä. Mahdolliset kampanja-alennukset ja vastaavat on myös jätetty huomiotta. Huomioitavaa on, että yllä esitetyt hintavertailut ovat esimerkkejä; ohjelmistojen hinnat voivat vaihdella yrityskohtaisesti riippuen mm. taloushallinnon tositemääristä sekä toimintavoista yhdessä kirjanpitäjän kanssa. Lisäksi erilaiset lisäpalvelut, kuten ohjelmistointegraatiot voivat vaikuttaa kokonaisuuden hinnoitteluun sekä suositeltuun vaihtoehtoon.


Eri ohjelmistojen välillä on myös eroja, miten ohjelmat hinnoitellaan. Netvisor ja Procountor -ohjelmistoista on saatavilla julkinen hinnasto, jota suurin osa tilitoimistoista myös noudattaa. Fennoan hinnoittelussa taas voi törmätä moniin eroihin, sillä jokainen tilitoimisto voi hinnoitella ohjelman asiakkailleen haluamallaan tavalla, eikä yhteistä loppuasiakashinnoittelua ole erikseen olemassa. Kitsaan osalta on erikseen saatavilla myös Kitsas Pro -ohjelmisto, joka on tilitoimistoversio. Tällöin tilitoimisto voi myydä ohjelmistoon käyttöoikeuden asiakkailleen valitsemallaan hinnoittelumallilla.


Mikäli haluat löytää parhaan mahdollisen ohjelmistoratkaisun sekä hinnoittelun että ominaisuuksien osalta yrityksesi tarpeisiin, etsimme mielellämme juuri Teidän yrityksellenne parhaan mahdollisen kokonaisuuden. Voit varata veloituksettoman ohjelmistotapaamisen täältä.

Comments


bottom of page